top of page
Search

Izložba slika "Iluminacija" mlade niške umetnice

Slike koje odišu slobodom stvaralaštva, a koje su, kako kažu organizatori, nastale kao rezultat transcendentalne introspekcije, posetioci će imati prilike da vide na jednonedeljnoj izložbi "Iluminacija" mlade niške slikarke Milice Kostić, koja će početi u nedelju 7. aprila u "Dnevnoj sobi".


U novom ciklusu "Iluminacija" Milica dokazuje da u umetnosti ne postoji nešto što je nemoguće i da se tu nalazi bezgranično izvorište mogućnosti.


Pisati o vizuelnoj filozofiji Milice Kostić je nepresušni izvor koji oblikuje trohipostazu: egzistentnost, metafizičnost i transcendentalnost - dodaju organizatori.


Iako se kako kažu u mnogome razlikuje od prethodnih ciklusa, jer su forme apstrahovane, a kolorit sveden, ovaj ciklus je ipak ostao veran postupku višeslojnog nanošenja boja i impasto tehnici.


Sa radovima iz novog ciklusa potrebno je suočiti se izbliza i osetiti vibriranje višeslojnih struktura koje provociraju ispod završnog sloja boja. Asocijativnost i prepoznavanje motiva na individualnom nivou često vodi do raznih reinterpretacija svake slike iz ovog ciklusa, ali pravi izvor inspiracije ostaje sakriven duboko u stvaraocu - pojašnjava umetnica.
Milica Kostić se slikarstvom bavi od 1999. godine. Član je Udruženja umetnika “Car Konstantin” i aktivno izlaže svoje radove na kolektivnim izložbama Udruženja. Učestvovala je na dve kolektivne izložbe u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju i dve u Galeriji Niškog kulturnog centra.


U julu 2018. imala je samostalnu izložbu u kafe galeriji “Paris Art“ pod nazivom “Blizanačke duše”, a krajem prošle i početkom ove godine radila je na oslikavanju dva murala u Domu “Duško Radović” i Centru “Mara” u Nišu.


Izložba će trajati od 7. do 14. aprila, a otvaranje je zakazano za 20 sati.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page